Необходими продукти:
За блата:
2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
1/2 ч.ч. вода
1/3 ч.ч тъмна бира
За соса:
190 мл прясно мляко
100
мл бира с поне 5% алкохолно съдържание
1/4 ч.ч едрозърнеста горчица
1/2 ч.л. сол
1 с.л. брашно
За плънката:
3 наденички Братвурст
50 г кисело зеле
100 г Чедър, настърган
1 глава лук
зехтин
Начин на приготвяне:
За блата смесваме брашното, маята и солта. Прибавяме водата
и бирата, и замесваме тесто. Оставяме да втаса за поне 2 часа. Полученото тесто
разпределяме върху намазнена тава и печем за 8 минути в предварително загрята
на 220 градуса фурна.
За соса смесваме млякото, бирата, горчицата и солта в
тенджерка и загряваме на средна температураа. Добавяме брашното и разбъркваме,
докато си сгъсти.
За плънката запържваме наденичките от всички страни и
нарязваме на колелца. Лука нарязваме на полумесеци и също запържваме до
златисто.
Вадим блата от фурната, мажем със соса, разпределяме
наденичките, лука и зелето, и отгоре поръсваме с настъргания Чедър. Връщаме във
фурната за 12-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар