вторник, 19 юни 2018 г.

Баварска пица (пица с братвурст, бирен блат и сос)

Необходими продукти:

За блата:
2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
1/2 ч.ч. вода
1/3 ч.ч тъмна бира

 За соса:
190 мл прясно мляко
100 мл бира с поне 5% алкохолно съдържание
1/4 ч.ч едрозърнеста горчица
1/2 ч.л. сол
1 с.л. брашно

 За плънката:
3 наденички Братвурст
50 г кисело зеле
100 г Чедър, настърган
1 глава лук
зехтин

Начин на приготвяне:

За блата смесваме брашното, маята и солта. Прибавяме водата и бирата, и замесваме тесто. Оставяме да втаса за поне 2 часа. Полученото тесто разпределяме върху намазнена тава и печем за 8 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
За соса смесваме млякото, бирата, горчицата и солта в тенджерка и загряваме на средна температураа. Добавяме брашното и разбъркваме, докато си сгъсти. 
За плънката запържваме наденичките от всички страни и нарязваме на колелца. Лука нарязваме на полумесеци и също запържваме до златисто.
Вадим блата от фурната, мажем със соса, разпределяме наденичките, лука и зелето, и отгоре поръсваме с настъргания Чедър. Връщаме във фурната за 12-15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар