Необходими продукти:
за шоколадовия крем:
250 мл течна сметана
100 г тъмен шоколад
1 и 1/2 с. л. мед
3 с. л. какао на прах
2 ч. л. кафе ликьор
за еспресо Панакота:
110 мл прясно мляко, разделено на две части
2 ч. л. желатин на прах
250 мл течна сметана
1 1/2 с. л. разтворимо кафе
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. л. ванилов екстракт
за шоколадовия ганаш:
110 мл течна сметана
100 г тъмен шоколад
за Маскарпоне крема:
100 г сирене Маскарпоне
2 с. л. пудра захар
1 ч. л. ванилов екстракт
100 г тъмен шоколад
1 и 1/2 с. л. мед
3 с. л. какао на прах
2 ч. л. кафе ликьор
за еспресо Панакота:
110 мл прясно мляко, разделено на две части
2 ч. л. желатин на прах
250 мл течна сметана
1 1/2 с. л. разтворимо кафе
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. л. ванилов екстракт
за шоколадовия ганаш:
110 мл течна сметана
100 г тъмен шоколад
за Маскарпоне крема:
100 г сирене Маскарпоне
2 с. л. пудра захар
1 ч. л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Шоколадов крем Смесваме сметаната, шоколада и меда в тенджерка, и загряваме. Когато шоколада се разтопи и съставките се смесят добре прибавяме какаото и ликьора, и разбъркваме.
Сипваме крема в 3-4 чаши и охлаждаме за 2-3 часа, докато стегне.
Еспресо Пана Кота Сипваме половината от млякото в чашка, леко го загряваме, прибавяме желатина и разбъркваме, докато се разтвори.
Отделно смесваме останалото мляко, сметаната, кафето и захар, и загряваме на средна температура. След като заври, оставяме да къкри около 5 минути. Махаме от котлона и прибавяме ванилията и сместа с желатин. Разбъркваме добре, докато всичко си смеси добре. Оставяме сместа да достигне стайна температура, и изсипваме върху шоколадовия крем. Охлаждаме за поне 4 часа.
Шоколадов ганаш
Загряваме сметаната и прибавяме натрошения шоколад. Оставяме за 5 минути и разбъркваме до пълно смесване на продуктите. Разпределяме ганаша върху крема.
Маскарпоне крем
Смесваме всички съставки, разбъркваме и шприцоваме върху ганаша.
Разкош:)
ОтговорИзтриване