четвъртък, 7 юни 2018 г.

Паеля с чоризо и пиле

Необходими продукти:

4 чаши пилешки бульон
1 ч. л. шафран
3 с. л. зехтин
4 пилешки бутчета
1 глава лук
2 червени чушки
200 г чоризо
4 скилидки чесън
½ чаша бяло вино
1 с. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
2 ч.ч. дългозърнест ориз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Слагаме шафрана в горещия бульон и оставяме настрана. Измиваме и почистваме бутчетата и ги запържваме до златисто в загрятия зехтин. Изваждаме ги и в съшата мазнина запържваме нарязаните лук и чушки за около 5 минути. Добавяме чоризото, нарязано на колелца, а след това и наситнения чесън. След около 1-2 минути сипваме в тигана виното и готвим докато се изпари. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре, разбъркваме, връщаме пилешкото и наливаме бульона. Оставяме паелята да къкри на умерен огън под капак за около 30 минути. 
След това добавяме измития ориз, разбъркваме и отново оставяме под капак за около 15 минути-до готовност на ориза. Когато е готов, махаме от котлона и оставяме за 10 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар