Необходими продукти:
4 чаши пилешки бульон1 ч. л. шафран
3 с. л. зехтин
4 пилешки бутчета
1 глава лук
2 червени чушки
200 г чоризо
4 скилидки чесън
½ чаша бяло вино
1 с. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
2 ч.ч. дългозърнест ориз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Слагаме шафрана в горещия бульон и оставяме настрана. Измиваме и почистваме бутчетата и ги запържваме до златисто в загрятия зехтин. Изваждаме ги и в съшата мазнина запържваме нарязаните лук и чушки за около 5 минути. Добавяме чоризото, нарязано на колелца, а след това и наситнения чесън. След около 1-2 минути сипваме в тигана виното и готвим докато се изпари. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре, разбъркваме, връщаме пилешкото и наливаме бульона. Оставяме паелята да къкри на умерен огън под капак за около 30 минути.
След това добавяме измития ориз, разбъркваме и отново оставяме под капак за около 15 минути-до готовност на ориза. Когато е готов, махаме от котлона и оставяме за 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар