вторник, 10 юли 2018 г.

Лазаня с италиански кюфтенца


Необходими продукти:

за кюфтенцата:
700 г телешка кайма или смес
2 яйца
2 с.л. вода
1/2 чаша айрян
1/2 ч.ч. галета
2 ч.л. смлян чесън
1/2 глава лук, настъргана
1/2 ч.ч.магданоз, нарязан
1/2 ч.ч. настъргано сирене пармезан или кашкавал
1/2 с. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус

за лазанята:
1 буркан сос за паста
6 пресни кори за лазаня
200 г крема сирене
2 ч.ч. настъргана моцарела (може да се замени с кашкавал)

Начин на приготвяне:

За кюфтенцата смесваме яйцата, водата, галетата и айряна. Оставяме за 10 минути да се сгъсти. Добавяме останалите съставки и омесваме с каймата. Оформяме малки кюфтенца и подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути, като на 15-тата минута ги обръщаме. 
За лазанята смесваме крема сиренето с 1/2 ч.ч. моцарела. На дъното на тава с размери 28х18см слагаме няколко лъжици от соса за паста. Отгоре слагаме едина до друга две кори за лазаня. Върху тях пазпределяме половината от сместа с крема сирене. Отгоре подреждаме 16 кюфтенца и половината от останалия сос за паста. Отново слагаме кори, сос с крема сирене, кюфтенца и сос за паста. Завършваме с кори за лазаня. Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Махаме фолиото, покриваме с останалата настъргана моцарела и запичаме за около 10 минути. 
Оставяме лазанята да се охлади за около 15 минути преди сервиране. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар