понеделник, 26 февруари 2018 г.

Унгарска гъбена супа

Необходими продукти:

4 с. л. масло
1 глава лук, нарязана на кубчета
450 г гъби печурки, нарязани на филийки
3 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
3 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
3 с. л. соев сос
1 ч.ч.  прясно мляко
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. нарязан пресен копър или 2 ч.л. изсушен копър
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото в тиган, добавяме лука и гъбите, и готвим, докато се изпари течността - около 10-15 минути.
Прибавяме брашното и червения пипер, и разбъркваме за 2-3 минути. Добавяме бульона, соевия сос и млякото,. Когато заври, намаляме температурата и оставяме да къкри 10-тина минути. Ако е необходимо подправяме със сол и черен пипер.
Смесваме заквасената сметана, лимоновия сок и копъра, и сервираме супата с получената смес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар