четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Японско тонкатцу

Необходими продукти:

400 г свинско контра филе
80 г галета
2 с.л. брашно
1 яйце
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
200 г зеле
сокът от 1 лайм или лимон
2 с.л. оризов или ябълков оцет
2 с.л. соев сос
зехтин

за соса:
2 с.л. соев сос
1 с.л.ябълков оцет
1 с.л. кетчуп
1/2 ч.л. захар
няколко капки чили 

Начин на приготвяне:

Запържваме галетата в 1 с.л. зехтин за няколко минути, докато стане златиста. Измиваме и подсушаваме месото. Правим няколко нареза напреки на пържолите. Начукваме ги, овкусяваме със сол и черен пипер. Овалваме ги първо в брашното, после в разбитото яйце и накрая в галетата. Печем месото за 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като на 10-тата минута ги обръщаме.
Нарязваме зелето и овкусяваме с 2 с.л. соев сос, 2 с.л. оризов оцет, захтин и лимонов сок.
За соса смесваме и разбъркваме добре кетчупа, соевия сос, оцета, чилито и захарта.
Сервираме месото нарязано, полято със соса и гарнирано със салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар