понеделник, 19 февруари 2018 г.

Тиквен крем карамел

Необходими продукти:

500 г тиква
600 мл прясно мляко
4 яйца
130 г захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
1/2 ч.л. сух джинджифил
1/2 ч.л канела

за карамела:
6 с.л. захар
1 с.л. вода
1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Обелваме, нарязваме и сваряваме тиквата. Отцеждаме я от водата и я пасираме. Разбиваме яйцата със захарта. млякото и подправките. Прибавяме пасираната тиква и разбъркваме.
Смесваме захарта, водата и лиммона, и слагаме на котлона да заври. Разбъркваме постоянно, докато сместа придобие златист цвят. 
Разпределяме карамела по купички и наливаме от тиквената смес. Печем на водна баня, при предварително загрята на 150 гр фурна за 60-90 минути. 
От тази смес излизат около 7 купички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар