Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
200 г ориз басмати
300 мл. кокосово мляко
1/2 глава лук, нарязан на полумесеци
2 скилидки чесън, накълцан
3 см корен от джинджифил, настърган
2 ч.л. млян кимион
1 1/2 ч.л. кориандър
1 ч.л. куркума
1 ч.л. сладък червен пипер
1 с.л. олио
сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза според опаковката. Нарязваме месото на кубчета и запържваме до златисто в сгорещено олио. Изваждаме го и в същия тиган запържваме лука, чесъна и джинджифила. Сипваме в тигана 1/3 от кокосовото мляко и задушаваме за около 5 минути, докато лука стане прозрачен.
Добавяме всички подправки, сол на вкус, месото и останалото кокосово мляко. Готвим, докато месото е готово - около 6-7 минути. Сервираме с топка ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар