Необходими продукти:
2 турски кори за баницаЗа плънката:
300 г пилешко филе
300г обезкостен пилешки бут
1 глава лук
1 с. л. доматено пюре
2 средни патладжана
1 чаша консервиран грах
червен пипер и сол на вкус
За сос бешамел:
1,5 ч.ч. мляко
1,5 с. л. масло
1,5 с.л. брашно
Настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Запържваме патладжана, нарязан на кубчета. Отделно зпържваме пилешкото, отново нарязано на кубчета заедно с лука. Добавяме доматеното пюре, граха и патладжана. Слагаме сол и червен пипер на вкус и разбъркваме добре.
Корите разделяме на три равни части. Слагаме едната третина в купичка, като оставяме краищата навън. Сипваме от сместа и завиваме краишата навътре. Обръщаме получения кебап в тава. Процедираме и с останалите кори така. Приготвяме бешамела, като запържваме бразшното в маслото и наливаме млякото при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти, и заливаме с получения сос. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Поръсваме с кашкавала и запичаме за още 5 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар