събота, 29 април 2017 г.

Султан кебап (Sultan Kebabı)

Необходими продукти:

2 турски кори за баница

За плънката:
300 г пилешко филе
300г обезкостен пилешки бут
1 глава лук
1 с. л. доматено пюре
2 средни патладжана
1 чаша консервиран грах
червен пипер и сол на вкус

За сос бешамел:
1,5 ч.ч. мляко
1,5 с. л. масло
1,5 с.л. брашно

Настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Запържваме патладжана, нарязан на кубчета. Отделно зпържваме пилешкото, отново нарязано на кубчета заедно с лука. Добавяме доматеното пюре, граха и патладжана. Слагаме сол и червен пипер на вкус и разбъркваме добре.
Корите разделяме на три равни части. Слагаме едната третина в купичка, като оставяме краищата навън. Сипваме от сместа и завиваме краишата навътре. Обръщаме получения кебап в тава. Процедираме и с останалите кори така. Приготвяме бешамела, като запържваме бразшното в маслото и наливаме млякото при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти,  и заливаме с получения сос. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Поръсваме с кашкавала и запичаме за още 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар