понеделник, 10 април 2017 г.

Лесни енчиладас с пилешко

Необходими продукти:

около 400г варено или печено пилешко
1 глава лук, нарязан
1 ч. л. зехтин
1 ч.ч. заквасена сметана
1 голяма консерва сос Енчиладас или друг мексикански
3 ч.ч. настърган кашкавал
8-10 тортила питки

Начин на приготвяне:

Запържваме лука в зехтина до полупрозрачност. Добавяме пилешкото и 1/3 от соса. Разбъркваме добре. Оставяме малко да се стъсти, добавяме сметаната и отново разбъркваме, докато се комбинират добре. Махаме от котлона и добавяме около 2 чаши от кашкавала.
Всяка питка мажем със соса, слагаме от плънката и завиваме на руло. Когато подредим всичките в тава застлана с хартия за печене, заливаме с останалия сос и поръсваме с настъвган кашкавал. Покриваме с алуминиево фолио и печем на 180 градуса за 20-30 минути. Махаме фолиото и запичаме за 5-10 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар