вторник, 18 април 2017 г.

Чийзкейк трюфел

Необходими продукти:

За основата:
2 и 1/2 ч.ч. смлени бисквити Орео (4-5 пакетчета)
5 с. л. масло, разтопено

За пълнежа:
около 400 мл сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.л.екстракт ванилия
300 г полу сладък шоколад
120 г масло
240 г маскарпоне, на  стайна температура
настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Смесваме смлените бисквити с разтопеното масло и разбъркваме добре. Разпределяме сместа добре по дъното и стените на форма с диаметър 22см и притискаме добре. Загряваме 100мл от сметаната, махаме от котлона и добавяме натрошения шоколад. Оставяме за кратко и разбъркваме добре, докато се получи хомогенна смес.  Добавяме маскарпонето и отново разбъркваме добре. 
Останалата сметана разбиваме с миксер, докато започне да се сгъстява. Прибавяме ванилията и захарта, и разбиваме до твърди връхчета. Половината слагаме при шоколадовата смес. Разбъркваме и разпределяме равномерно върху бисквитения блат. Отгоре разпределяме останалата сметана и поръсваме с настърган шоколад. Прибираме в хладилника за поне 2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар