сряда, 20 юли 2022 г.

Шарен чийзкейк

 

Необходими продукти:

за бисквитената основа:
100 г сухи бисквити
100 г сухи какаови бисквити
80 г масло

за пълнежа:
100г черен шоколад
200г гръцки йогурт
200г крема сирене
100г маскарпоне
4 яйца
120г захар


Начин на приготвяне:

Смиламе двата вида бисквити с чопър. Разтапяме маслото и го смесваме с бисквитите. Разбъркваме добре и разпределяме сместа в тавичка, с махащи се страни и диаметър 24см, чието дъно сме застлали с хартия за печене. Притискаме добре и слагаме в хладилника.
Пълнежа приготвяме като разбием захарта с яйцата. След това добавяме на малки части йогурта, крема сиренето и маскарпонето, като постоянно разбъркваме. Получената смес разделяме на две части. Разтапяме шоколада на водна баня или в микровълнова. Оставяме го да се охлади, но да е все още течен и го добавяме към едната част от креме, след което рабъркваме. Изваждаме бисквитения блат от хладилника и изсипваме смесите вътре, редувайки бял и кафяв крем.
Печем чийзкейка в предварително загрята на  170 градуса фурна (без вентилатор) за около 45 минути, след което отваряме фурната и оставяме вътре за още половин час. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади, след което го прибираме в хладилника за около 2-3 часа.
Внимателно махаме хартията за печене и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар