четвъртък, 14 юли 2022 г.

Чийзбургер ньоки

 
Необходими продукти:

1 с. л. масло
1 пакет (400г)  картофени ньоки
220 г телешка кайма
1 ч. л. сол
1 ч. л.черен пипер
1/2 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. горчица 
1 глава лук,  нарязана на кубчета
3–4 скилидки чесън, смлени
280г домати на кубчета или смляни домати
1 ч.ч. телешки бульон (или вода)
1/4 ч.ч. готварска сметана
1 ч.ч. настъргано сирене чедър

Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото в голям тиган на средно висока температура. Добавяме ньоки на един слой и готвим от едната страна за 2-3 минути, докато покафенеят и се запекат. Разклащаме тигана, за да рабъркат ньоките и продължаваме да готвим още 2-3 минути, като разбъркваме от време на време, докато двете страни се изпекат. Изваждаме ги в чиния и оставяме настрана.
Увеличаваме котлона на висока степен и връщаме тигана на котлона. Добавяме каймата и подправяме със сол, черен пипер, кимион, червен пипер и горчица. Прибавяме лука и чесъна и готвим, като разбъркваме от време на време, докато каймата покафенее и лукът стане златист. 
Добавяме доматите, бульона и ньоките обратно в тигана. Разбъркваме, за да се смесят. Оставяме да заври, след това покривамае, намаляме топлината до средно ниска и оставяме да къкри за 5 минути, докато ньоките омекнат и течността се абсорбира.
Добавяме сметаната и 1/2 чаша чедър, и разбъркваме. Отгоре поръсваме с останалото сирене. Слагаме капак на тигана и готвим така за няколко минути, докато сиренето се разтопи. Сервираме чийзбургер ньоките топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар