Необходими продукти:
500г пилешко филе
100г настърган кашкавал
3 с.л. брашно
100г кисело мляко
2 яйца
магданоз на вкус
копър на вкус
сол на вкус
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме пилешкото филе. Нарязваме го на много малки кубчета. Слагаме ги в купа и прибавяме настъргания кашкавал, брашното, киселото мляко, яйцата и подправките. Разбъркваме сместа много добре.
Загряваме олиото в тиган. С помощта на льжица оформяме кюфтенца в тигана и леко ги претискаме. Готвим на среден огън до златисто кафяво, след което обръщаме и готвим за още 5 минути. Докато се пържат може да покрием тигана с капак.
Готовите кюфтенца изваждаме в чиния, застлана с кухненска хартия. Много подходящ за сервиране би бил чеснов сос.
Време за приготвяне: 40мин
Брой порции: 10
Няма коментари:
Публикуване на коментар