сряда, 8 септември 2021 г.

Паста "Тоскана"

 

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин
2 с. л. масло
900г пилешки гърди без кожа 
1/2 ч. л. сол
1/8 ч. л. черен пипер
1 ч. л. италианска подправка
2 скилидки чесън
3 чаши бейби спанак
200г сушени домати, отцедени
3 чаши сметана за готвене
1/2 чаша сирене пармезан
220г талиатели

Начин на приготвяне:

Подправяме пилешкото със сол и черен пипер от двете страни. Загряваме зехтина и запичаме месото до златисто от двете страни. Изчакваме  да се охлади, след което го нарязваме на парчета и оставяме настрани.
Сваряваме талиателите според опаковката.
За соса задушаваме смачкания чесън, сушените домати и спанака в маслото на среден огън.
След като спанакът омекне, добавяме сметаната и оставяме да заври.
Сваляме от огъня и добавяме сол, черен пипер, италианската подправка и настъргания пармезан.
След това прибавяме сварената паста и пилешкото. Разбъркваме бързо и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар