Необходими продукти:
1 глава карфиол
1 глава броколи
1 с. л. меко масло
125 г сирене маскарпоне
200мл готварска сметана
2 с. л. брашно
50г настърган кашкавал
розмарин или мащерка (или комбинация) на вкус
1 скилидка чесън, пресована
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Бланшираме карфиола и броколито в тенджера с вряща подсолена вода 5 минути. Отцеждаме добре и подсушаваме.
Намазваме керамична форма за печене с маслото. Подреждаме карфиола и броколито в нея.
В купа смесваме маскарпонето, сметаната, брашното, ¼ чаша от кашкавала, билките, чесъна и солта, и разбъркваме добре. Сместа изсипваме с лъжица върху зеленчуците. Поръсваме отгоре с останалия кашкавал.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути, или докато отгоре покафенее. Оставяме ястието да почине 15 минути преди да сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар