Необходими продукти:
3 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
3 зелени чушки, нарязани на ситно
1 консерва домати
4 скилидки чесън, нарязан на филийки
3 зелени лука, 2 за готвене и 1 за гарнитура
1/2 чаена лъжичка сол
6 яйца
1/4 ч. л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган. Добавяме нарязаните лук и зелени чушки, и готвим до омекване.
Добавяме доматите, чесъна и зеления лук. Оставяме да къкри за 10-15 минути, докато се сгъсти, като разбъркваме често. Подправяме със сол и черен пипер.
С помощта на лъжица правим място за всяко яйце и ги чукваме вътре. Оставяме да къкри непокрито, докато яйцата леко се сварят за 8-10 минути.
Гарнираме с нарязан зелен лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар