Необходими продукти:
3 с. л масло
1 ч.ч. гъби - тънко нарязани
3 с. л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. готварска сметана
1 кубче телешки бульон
90 г прясно настърган пармезан
100 г пушена нарязана шунка
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
400 г Капелети или друга дребна паста
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата според указанията. Разтапяме маслото на среден огън. Добавяме гъбите и готвим, като бъркаме от време на време, докато омекнат и по-голямата част от водата се изпари.Добавяме брашното, и разбъркваме, докато започне да става златисто. Бавно наливаме млякото, а след това сметаната и телешкия бульон. Продължаваме да бъркаме, докато сосът започне да се сгъстява.
Сваляме от котлона и прибавяме пармезана и шунката. Разбъркваме и подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Сервираме топлата паста, залята със соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар