петък, 7 септември 2018 г.

Домашно кьопоолу в буркани

Необходими продукти:

6 кг патладжан
7 и 1/2 кг зален пипер
75 мл олио
90 г захар
120 мл оцет
8-9 скилидки чесън
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Изпичаме пипера и патладжана,обелваме ги, след което ги смиламе в машинка за месо. Смесваме олиото, захарта и оцета в тенджера. След като заврат, добавяме патладжана и пипера. Сместа се пържи около час, час и половина - докато се посгъсти. Когато е готово, добавяме смачкания чесън и солта, и разбъркваме за още 10-тина минути. 
Разпределяме сместа в бурканчета, които заваряваме за 10-тина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар