вторник, 25 септември 2018 г.

Патладжанени рулца с рикота

Необходими съставки:

2 патладжана
250 г сирене рикота
70 г настърган кашкавал
50 г настърган пармезан
10 листа пресен босилек, нарязан
1 яйце
сол 
 черен пипер на вкус
250 г доматен сос за паста 

Начин на приготвяне:

Нарязваме патраджана по дължина на тънки филийки, около 0,5см. Подреждаме ги в тава, посоляваме от двете страни и оставяме за 20 минути. Подсушаваме ги, подправяме с черен пипер и печем в предварително загрята на 175 градуса фурна за 20 минути. През това време приготвяме плънката, като смесваме рикотата, кашкавала, босилека и яйцето. 
Изваждаме патладжана от фурната, разпределяме на всяка филийка от плънката и завиваме на рулце. 

В тавичка изсипваме половината от соса, отгоре подреждаме рулцата и ги заливаме с останалия сос. Поръсваме с пармезан и босилек, и печем на 200 градуса за 25-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар