сряда, 5 септември 2018 г.

Свинско бонфиле с крема сирене и бекон

Необходими продукти:

1 свинско бон филе
150г  кремообразно крема сирене
100г суров бекон (използвах бекон за готвене от Lidl)
1 скилидка чесън, нарязан на ситно
1 ч. л. провансалски подправки
сока от ½ лимон
½ ч.л. розмарин
½ ч.л. риган
сол и пипер на вкус
зехтин

Начин на приготвяне:

Запържваме бекона в тиган. Смесваме в малка купа крема сиренето, чесъна, 1 ч. л. провансалски подправки  и готовия бекон. Разбъркваме ги добре. 
Измиваме месото и почистваме мазнините, ако има такива. Разрязваме филето по дължина, леко го начукваме, подправяме с малко сол и черен пипер, и разпределяме сместа с крема сирене в средата.
Затваряме месото с помощта на клечки за зъби. С четка, намазваме филето отгоре с лимоновия сок и зехтина, поръсваме с черен пипер, сол, розмарин и риган.





Завиваме рулото във фолио и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35-40 минути. 
Изваждаме от фурната и оставяме месото да почине за 10 минути преди да сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар