Необходими продукти:
1 свинско бон филе150г кремообразно крема сирене
100г суров бекон (използвах бекон за готвене от Lidl)
1 скилидка чесън, нарязан на ситно
1 ч. л. провансалски подправки
сока от ½ лимон
½ ч.л. розмарин
½ ч.л. риган
сол и пипер на вкус
зехтин
Начин на приготвяне:
Запържваме бекона в тиган. Смесваме в малка купа крема сиренето, чесъна, 1 ч. л. провансалски подправки и готовия бекон. Разбъркваме ги добре.
Измиваме месото и почистваме мазнините, ако има такива. Разрязваме филето по дължина, леко го начукваме, подправяме с малко сол и черен пипер, и разпределяме сместа с крема сирене в средата.
Затваряме месото с помощта на клечки за зъби. С четка, намазваме филето отгоре с лимоновия сок и зехтина, поръсваме с черен пипер, сол, розмарин и риган.
Завиваме рулото във фолио и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35-40 минути.
Изваждаме от фурната и оставяме месото да почине за 10 минути преди да сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар