четвъртък, 30 юни 2016 г.

Свинско с печени чушки и лук по гръцки

Необходими продукти:

500г свинска плешка
1 буркан печени червени чушки
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 консерва домати на кубчета
50 мл зехтин
2 с.л. тъмен винен оцет
6 зрънца хвойна
2 дафинови листа
1/2 ч.л. сушени лути чушлета
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на едри парчета и се запържва в половината от зехтина до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер. Изважда се, долива се останалият заехтин и в него се запържват едро нарязаните лук и чесън.
Прибавя се оцетът, доматите, счуканата хвойна, лютите чушлета, дафиновите листа, сол и черен пипер. Месото се връща и ястието се оставя да къкри на слаб оган за около час.
Червените чушки се нарязват по дължина и се прибавят към ястието. Оставя се да къкри още около 15 минути, без да се бърка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар