неделя, 12 юни 2016 г.

Чийзбургер салата

Необходими продукти:

1кг  телешка кайма
1/3 чаша кетчуп
2 чаена лъжичка горчица
2 супени лъжици сос барбекю
4 пълнозърнести питки за Хамбургер
30гр  масло
2 марули или зелени салати
1 чаша стъргано  сирене Чедър
4 домата, нарязани на кубчета
8 кисели краставички, нарязани на кубчета
1 глава червен лук

Начин на приготвяне:

Запържваме каймата в голям тиган на умерена температура. След  това я изваждаме от тигана  и отцеждаме мазнината. Добавяме кетчупа, горчицата и соса за барбекю и разбъркваме добре. Поддържаме каймата топла.
Нарязваме питките на кубчета. Разтапяме 1/4 от маслото в отделен тиган на слаб огън, след което добавяме  кубчетата. Готвим крутоните в тиган на слаб огън за около 10 -12 минути, добавяйки по малко масло на всеки няколко минути, докато свърши.
Накъсваме листата на салатата. Слагаме отгоре част от каймата, а след това обилно поръсваме с настърган чедър. Добавяме нарязаните на кубчета домати, кубчетата кисели краставички и червеня лук, нарязан на полумесеци. След това поръсваме с топли крутони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар