сряда, 15 юни 2016 г.

Азу по татарски

Необходими продукти:

600г телешка плешка
600г картофи
2 глави лук
2 скилидки чесън
200г кисели краставички
50г стафиди
300г доматено пюре
2 ч.ч. заленчуков бульон
80мл зехтин
щипка захар
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в 30мл от зехтина до златисто. Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя към месото. Налива се бульона и ястието се оставя да къкри около 2 часа, под капак.
Картофите се обелват, нарязват на шайби и се запържват в останалия зехтин до златисто, но до полуготовност.
Киселите краставички се нарязват на кубчета и се прибавят към месото заедно със стафидите, доматеното пюре, солта и черния пипер. Накрая се прибавят картофите и наситнения чесън. Поръсва се със захарта и се оставя да къкри още за около час под капак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар