Необходими продукти:
3 бр. кръгли турски кори за баница
за плънката:
450г телешка кайма
1 глава лук
1 домат, обелен
2 зелени чушки
сол на вкус
1/2 ч.л.черен пипер
1 ч.л. червен пипер
за течна смес:
1 ч.ч. кисело мляко
½ ч.ч. олио
2 яйца
семена нигела за поръсване
Начин на приготвяне:
За пълнежа, в среден тиган задушаваме лука в малко олио на средно висока температура, докато покафенее. Добавяме нарязаните на кубчета зелена чушка и домат. Покриваме с капак и готвим за 5 минути. Прибавяме каймата и бъркаме непрекъснато, за да се натроши добре, докато покафенее.
Оставяме да къкри, докато поеме течността. Махаме от котлона и оставяме да се охлади до стайна температура.
В купа разбиваме яйцата, млякото и олиото, докато се смесят добре. Оставяме настрана.
Нарязваме всяка кора за баница, на 4 (на кръст), и след това всеки триъгълник на още 3, така че да се получат общо 12 триъгълника. Взимаме един от тях и го поставяме върху равна повърхност. Намазваме го отгоре равномерно с яйчен разтвор. Разпределяме 2-3 супени лъжици пълнеж върху широката му страна и леко прегънваме краищата върху пълнежа, след което го навиваме до заострения ръб на триъгълника. Правим това с всички парчета. Поставяме ги върху леко намазнена тава. Намазваме ги отгоре с останалата течна смес и поръсваме с малко семена от нигела. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар