понеделник, 23 януари 2023 г.

Супа от печени броколи и сирене Чедър

 

Необходими продукти:

1 голяма глава броколи, нарязани на розички
1 с. л. масло
сол и черен пипер на вкус

1 с. л. масло
1 средно голяма глава лук, нарязана на кубчета
2 скилидки чесън, наситнени
1 ч. л. мащерка, нарязана
3 ч.ч.зеленчуков или пилешки бульон 
60г чедър, настърган
1 ч.ч. мляко или сметана
1 с. л. зърнеста горчица (по избор)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подреждаме цветчетата броколи на един слой в тава застлана с хартия, заедно с маслото, солта и черния пипер, разбъркваме и печем в предварително загрята 200 градуса фурна, докато станат
леко златисти, около 20 минути.
Загряваме втората супена лъжица масло в тенджера на среден огън, добавяме лука и го запържваме, докато омекне, около 5 минути. Добаввме чесъна и мащерката, и запържваме за около минута. Наливаме бульона, прибавяме броколите и оставяме да заври. След това намаляме котлона и оставяме да къкри под капак, за 20 минути.
Пасираме супата до желаната консистенция. Добавяме сиренето, оставяме го да се разтопи, но без да завира отново.
Смесваме млякото и горчицата, подправяме с допълнително сол и черен пипер на вкус, разбъркваме, и отстраняваме от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар