петък, 19 август 2022 г.

Бисквитена торта с маскарпоне и нутела

 
Необходими продукти:

120г обикновени бисквити
250г маскарпоне
200г течна сметана
2 с. л. ванилова пудра захар
студено прясно мляко за потапяне на бисквитите
2 с. л. кондензирано мляко
нутела на вкус
горчиво какао на прах за поръсване

Начин на приготвяне:

За да приготвим крема, разбиваме сметаната и добавяме пудрата захар. Смесваме маскарпонето и кондензираното мляко в отделна купа, разбъркваме добре, за да стане хомогенен крем. Добавяме сметаната към маскарпонето и разбъркваме добре сместа. Готовия крем оставяме в хладилника за поне половин час.
Разпределяме броя на бисквитите, така че да се получат три реда. Сглобяваме тортата, като слагаме малко от крема на дъното на тавичката и отгоре нареждаме част от бисквитите, които първо сме потопили за кратко в млякото. Отгоре намазваме с нутела, а върху нея слагаме от крема с маскарпоне. Така нареждаме още 2 реда. Завършваме, като измажем последния ред с малко крем и поръсим с какао. Прибираме в хладилника за поне 12 часа преди да сервираме.


Няма коментари:

Публикуване на коментар