сряда, 17 февруари 2021 г.

Бутер охлювчета с шунка и гъби

 

Необходими продукти:

3 с. л. зехтин
1 глава лук
200г гъби
150г шунка
1 с. л. майонеза
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1 скилидка чесън
1/2 ч.ч. кашкавал
1-1 1/2 чаша моцарела
1 пакет прясно бутер тесто
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите и лука. Загряваме зехтина на средно силен огън и задушете лука, докато стане прозрачен. Добавяме гъбите и ги разбъркваме, докато се сготвят. Прибавяме шунката, майонезата, солта, черения пипер, чесъна и кашкавала. Разбъркваме добре. Разпределяме плънката върху разтланото тесто. Поръсваме отгоре моцарелата и навиваме плътно на руло, започвайки от по-дългата страна. Отгоре намазваме с разбито яйце.
Нарязваме рулото на шайби с големина около 2см и подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. Печем на 180 градуса за около 30-40 минути или до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар