сряда, 12 август 2020 г.

Морковена торта


Необходими продукти:

за блата:
4 яйца
100г кафява захар
150г бяла захар
120мл олио
250г брашно
1/2 ч. л. канела
1 ч. л. сода бикарбонат
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
320г фино настъргани моркови
50г стафиди, накиснати в малко ром

за крема:
200 г безсолно масло 
200 г пудра захар
300 г крема сирене
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата. Разбиваме яйцата и захарта за около 5 минути, докато се получи гъст крем. Към тях постепенно добавяме олиото, а след това и брашното. Разбъркваме всичко добре. Накрая прибавяме морковите и стафидите.

Готовата смес изсипваме в  намазнена и покрита с хартия за печене форма за торта (см). 

Печем в предварително загрятата на 180°C фурна за около час, като проверяваме с клечка.

Оставяме блата да се охлади напълно, след което разрязваме на две.

За крема разбиваме маслото, като постепено добавяме пудрата захар. След това добавяме крема сиренето и ванилията.

Разпределяме крема между двата блата и отвън. Украсяваме по избор.



Няма коментари:

Публикуване на коментар