Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
100г кафява захар
150г бяла захар
120мл олио
250г брашно
1/2 ч. л. канела
1 ч. л. сода бикарбонат
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
320г фино настъргани моркови
50г стафиди, накиснати в малко ром
100г кафява захар
150г бяла захар
120мл олио
250г брашно
1/2 ч. л. канела
1 ч. л. сода бикарбонат
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
320г фино настъргани моркови
50г стафиди, накиснати в малко ром
за крема:
200 г безсолно масло
200 г пудра захар
300 г крема сирене
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата. Разбиваме яйцата и захарта за около 5 минути, докато се получи гъст крем. Към тях постепенно добавяме олиото, а след това и брашното. Разбъркваме всичко добре. Накрая прибавяме морковите и стафидите.
Готовата смес изсипваме в намазнена и покрита с хартия за печене форма за торта (см).
Печем в предварително загрятата на 180°C фурна за около час, като проверяваме с клечка.
Оставяме блата да се охлади напълно, след което разрязваме на две.
За крема разбиваме маслото, като постепено добавяме пудрата захар. След това добавяме крема сиренето и ванилията.
Разпределяме крема между двата блата и отвън. Украсяваме по избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар