вторник, 27 септември 2016 г.

Талиатели с Моцарела и босилек



Необходими продукти:

400 гр Талиатели
1 с.л. зехтин
босилек на вкус
2 скилидки чесън
100 г бекон на кубчета
щипка лют червен пипер
500 г италиански доматен сос (за пица или друг)
125 г Моцарела (една топка)
сол и черен пипер на вкус
Пармезан за сервиране

Начина на приготвяне:

Сипваме вода в тенджера и когато заври добавяме щипка сол и Талиателите, и готвим една минута по-малко от колкото пише на пакета.
Докато Талиателите се готвят, загряваме зехтина в голям тиган на умерена температура и добавяме бекона. След 4-5 мин.  добавяме чесъна и лютия червен пипер, и готвим за около 1 минута. След това добавяме босилека и доматения сос. Изчакваме да заври, след което намаляме топлината и оставяме да къкри. 
Когато паста е приготвена ал денте я отцеждаме и я добавяме към соса, заедно с 1/2 ч.ч от водата. Добавяме и накъсана Моцарела. Разбъркваме и когато Моцарелата се разтопи сериваме веднага с настърган пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар