неделя, 25 септември 2016 г.

Фермерски яйца по мексикански с Чоризо

Необходими продукти:

6 с.л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязана
2 скилидки чесън, смачкани
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 консерва домати на кубчета
1/2 ч.л. пудра захар
1 с. л. ситно нарязан магданоз
1 щипка сол и черен пипер
300 г варени картофи, нарязани на кубчета
200 г  пикантен чоризо, обелен, нарязан на 2 см колелца
4 яйца

Начин на приготвяне:

Загряваме 3с.л. от зехтина в малка тенджера. Добавяме лука и запържваме на умерен огън за 5 минути, докато омекне. Добавяме чесъна и лютия червен пипер и запържваме леко в продължение на 1 минута. Добавяме доматите, захарта, и магданоза, и оставяме да заври. След това, намаляме огъня и оставяме да къкри за 30 минути.
В голям тиган загряваме останалия зехтин. Запържваме картофите за 5 минути на средна температура. Добавяме Чоризото и запържваме добре за около 5 минути. Добавяме доматения сос и разбъркваме. Правим 4 големи дупки в сместа и чукваме яйцата в тях.
Запържваме за около 5 минути, до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар