неделя, 8 ноември 2015 г.

Лодки тиквички

Необходими продукти:

за 4 лодки
100 гр дългозърнест ориз
сол
1 средно голяма глава лук
1 червена чушка
1 супена лъжица масло
черен пипер
2 тиквички (250 грама)
зеленчуков бульон
1 консерва (212 мл) Сладка царевица
100гр настърган кашкавал 

Начин на приготвяне:

Сварете оризът във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Обелете лука и нарежете ситно. Измийте и нарежете ситно чушката. Загрейте олиото и запържете лука и чушката за  около 2 минути. . Подправете със сол и черен пипер. Измийте, почистете и нарежете на половина по дължина тиквичките. Разтворете бульона във 500мл вряща вода. Сложете тиквичките в тава и залейте с бульона. Печете  в предварително загрята фурна (готварска печка: 200 ° C / 175 ° C) около 10 минути.  Смесете ориза с царевицата, чушката, лука и кашкавал. Изсипете върху тиквичките. Печете в гореща фурна за още 10-15 минути при същата температура. Декорирайте пожелание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар