събота, 21 ноември 2015 г.

Патешко магре

Необходими продукти:

2 бр. патешки гърди
1 к.ч. бяло вино
4 щипки сол
4 щипки черен пипер

Начин на приготвяне:

Измивате и подсушавате добре два броя патешки гърди. Овкусявате със сол и черен пипер.
Откъм кожата прорязвате на ромбоиди и слагате в силно сгорещен тиган от същата страна.
Запържвате за около 5 минути да се зачерви кожата. Обръщате и запържвате от другата страна за още 5 минути.След това, поставяте месото във фурната на 180 С за 15 минути.
Изваждате месото, покривате го и го оставяте малко да си почине. През това в мазнината от тигана, изсипвате виното и оставяте за 2-3 минути да се редуцира сосът.
Сервирате месото нарязано на тънки парчета, поляти със сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар