Необходими продукти:
2 броя пилешки гърди
1 с. л. зехтин
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. сушена мащерка
1/2 ч. л. лук на прах
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
прясно нарязан магданоз, по желание
Начин на приготвяне:
Ако пилешките гърди са големи, ги разрязваме. Подсушаваме ги, след което намазваме равномерно със зехтина.
Смесваме пушения червен пипер, мащерката, лука на прах, чесъна на прах, солта и черния пипер в малка купа, след което намазваме равномерно цялото пиле.
Печем гърдите в еър фрайера на 180 градуса за 9 минути, след това обръщаме и продължаваме да готвим, още около 7-10 минути в зависимост от размера и дебелината . Покриваме пилето с фолио и го оставяме да почине 5-10 минути, преди да го нарежем
Няма коментари:
Публикуване на коментар