Печена сьомга с коричка от пармезан – просто, но напълно впечатляващо и засищащо ястие с морски дарове! Резултатът е рибни филета със златисто кафява панко панировка, пармезан и билкова кора. Достатъчно лесна рецепта за седмична вечеря, но в същото време подходяща да посрещнете гости с нея!
Необходими продукти:
4 филета от сьомга без кожа
3/4 ч.ч. панко панировка
3/4 ч.ч. ситно настърган пармезан
2 1/2 с. л. нарязан пресен магданоз
3/4 ч. л. чесън на прах
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
1 с. л. зехтин
1 голямо яйце
4 резенчета лимон
Начин на приготвяне:
За да направим панировката в плитка чиния смесваме панко, пармезана, магданоза, чесъна на прах, солта и черения пипер. Поливаме със зехтина и разбъркваме добре.
В отделен плитък съд разбиваме яйцето, докато жълтъкът и белтъкът се смесят добре.
Взимаме едно парче сьомга, потапяме го от всяка страна в яйцето, а след това прехвърляме в сместа с панко. Притискаме с пръсти, така че да залепне панировката добре от двете страни. Това правим със всички филета.
Готовите парчета риба подреждаме върху намазнена решетка, поставена в застлана с хартия за печене тава.
Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за...зависи от дебелината на филетата, но средно 10-15 минути. Сервираме с резенче лимон.
Брой порции: 4
Време за приготвяне: 15мин
Време за готвене: 15мин
Няма коментари:
Публикуване на коментар