Необходими продукти:
300 г брашно от лимец
2 ч. л. бакпулвер
200 г сурови смлени лешници
50 мл прясно мляко
6 яйца
1 с. л. ванилова захар
2 щипки сол
250 г меко масло
270 г захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците. В купа разбъркваме маслото с 200 г от захарта, ваниловата захар и солта, докато стане пенливо. След това постепенно добавете жълтъците. Всичко се разбива отново добре.
Смесваме брашното с бакпулвера и пресяваме. Добавяме маслената смес и разбъркваме с лъжица. След това прибавяме смлените лешници и млякото, които също разбъркваме с лъжица.
Разбиваме белтъците с щипка сол и останалата захар до твърдост, след което ги прибавяме към останалато смес и внимателно разбъркваме.
Изсипваме във форма за кекс и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути. Когато е готов, изваждаме от фурната и оставяме да се охлади във формата за 15 минути, след което обръщаме върху решетка и оставяме да се охлади напълно. Поръсваме с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар