вторник, 25 юни 2019 г.

Руло от качамак с гъби

Необходими продукти:

1 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. вода
1 с. л. краве масло
сол на вкус

за плънката:
300 г пресни печурки
2 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
100 г топено сирене
4 с. л. краве масло
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. царевично брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

Кипваме водата с млякото, маслото и солта. Намаляме котлона и при непрекъснато бъркане добавяме царевичното брашно. Готвим 3-4 минути, докато се сгъсти. 
Нарязваме гъбите и ги запържваме в 2 с.л. масло, докато омекнат. Добавяме чесъна, мащерката и овкусяваме със сол и пипер. Махаме от котлона и добавяме нарязаните лук и топено сирене. 
Разпределяме качамака на тънък слой върху стреч фолио. Отгоре разпределяме плънката и завиваме на руло. Поливаме с останалите 2 с.л. масло и поръсваме с царевично брашно. Запичаме до златисто на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар