Необходими продукти:
1 ч. ч. царевично брашно1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. вода
1 с. л. краве масло
сол на вкус
1 с. л. краве масло
сол на вкус
за плънката:
300 г пресни печурки2 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
100 г топено сирене
4 с. л. краве масло
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. царевично брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Кипваме водата с млякото, маслото и солта. Намаляме котлона и при непрекъснато бъркане добавяме царевичното брашно. Готвим 3-4 минути, докато се сгъсти.
Нарязваме гъбите и ги запържваме в 2 с.л. масло, докато омекнат. Добавяме чесъна, мащерката и овкусяваме със сол и пипер. Махаме от котлона и добавяме нарязаните лук и топено сирене.
Разпределяме качамака на тънък слой върху стреч фолио. Отгоре разпределяме плънката и завиваме на руло. Поливаме с останалите 2 с.л. масло и поръсваме с царевично брашно. Запичаме до златисто на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар