Необходими продукти:
2 тиквички
2 глави лук
1 морков
2 картофа
3 скилидки чесън
500 мл вода
2 с.л. зехтин
1 връзка магданоз
щипка лют червен пипер
щипка сол
3 сушени домата в зехтин
4 триъгълничета топено сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме заленчуците на кубчета. Запържваме нарязаните лук и чесън до златисто в зехтина. Добавяме морковите и пържим още няколко минути. Прибавяме картофите, тиквичките и сушените домати и след 2-3 минути ги заливаме с гореща вода. Подправяме с лютия пипер и солта, и варим 25 минути, докато омекнат зеленчуците. Накрая слагаме и нарязаното топено сирене. Разбъркваме, докато се разтопи. Пасираме супата заедно с магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар