Необходими продукти:
3 ч.л. зехтин
500 г пилешки гърди, навязани на хапки
1 стрък праз, само бялата част, нарязана на тънко
3 скилидки чесън, накълцани на ситно
1/4 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 глава червен лук, нарязан на четири
1/4 ч.л. шафран
1/4 ч.л. канела
250 мл пилешки бульон
1 сушена фурма
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме 2 с.л. зехтин и запържваме месото да златисто. Изваждаме го в чиния. Загряваме останалия 1 ч.л. зехтин и готвим праза, чесъна, джинджифила и лука, докато омекнат. Добавяме шафрана, канелата, бульона, фурмата и връщаме месото. Захлупваме и оставяме да къкри 30 минути. Добавяме лимоновия сок и подправяме със сол и пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар