понеделник, 11 юли 2016 г.

Домашни сладки с лимец

Необходими продукти:

100г брашно от лимец
120 г фини овесени ядки
1 яйце
100г мед
125 г размекнато масло
1 ванилия
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л канела
щипка сол
50 г млени орехи
50 г стафиди

Начин на приготвяне:

Смесваме всички сухи съставки. Разбиваме яйцето с меда. Прибавяме останалите продукти и разбъркваме до хомогенна смес. Прибираме за час в хладилника. След това оформяме сладките и печем в тава, застлана с хартия за печене, в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 мин. След като са готови, изчакваме да изстинат и да се втвърдят. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар