четвъртък, 4 август 2016 г.

Пиле "Buffalo"

Необходими продукти:

1кг пилешки маншони или крилца
50 г масло
2 с.л. сос Табаско
1 с.л. оцет
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сладък червен пипер 
сол
1/2 ч.л. чесън на прах

За сос от синьо сирене:
250 г майонеза
200 г заквасена сметана
60 г натрошено синьо сирене
1/2 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. Сос Уорчестър
1/3 ч.л. чесън на прах
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Разтапяме маслото и смесваме с останалите продукти за маринатата. Измиваме пилешкото, подсушаваме и поставяме в голяма купа. Заливаме с маринатата и се оставяме за 2 часа в хладилника. Покриваме тавата с алуминиево фолио и  изсипваме се маншоните. Печем в предварително загрята фурна на 220 С около 45-60 минути. Сервираме със сос от синьо сирене.

Сос от синьо сирене: Смесваме всички продукти в купа. Разбъркваме се добре. Покриваме купата и оставяме в хладилника за 24 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар