сряда, 10 август 2016 г.

Киш четири сирена

Необходими продукти:

За тестото:
50 гр прясно настърган пармезан
190 гр брашно
1/2 чаена лъжица сол
100 гр студено масло
1 яйце
1 с. л. студена вода

За плънката:
200 гр чери домати
25 гр прясно настърган пармезан
50 гр краве сирене
50 гр козе сирене
25гр кашкавал
200 г заквасена сметана
3 яйца
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. мащерка

Начин на приготвяне:

Смесваме пармезана с брашното, солта и нарязаното на кубчета масло. Размесваме продуктите до образуване на трохи. Добавяме яйцето и 1 супена лъжица вода и замесваме тесто. Разточваме го  на кръг върху леко набрашнена повърхност. Пренасяме го с помоща на точилка, върху кръгла форма за печене с диаметър 24см, като покриваме и стените. Охлаждаме в хладилника за 30 минути. Набождаме тестото с вилица и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути (до златисто). 
За прлънката смесваме всички съставки и изсипраме сместа върху изпечения блат. Отгоре нареждаме разполовените чери доматчета. Печен на 180 градуса за 35-40 минути, като накрая поръсваме с настърган кашкавал.





Няма коментари:

Публикуване на коментар