Необходими продукти:
2 праскови
За белия слой:
60 гр масло2 жълтъка
50 г захар
140 г брашно
За какаовия слой:
1 яйце
75 г масло
75 г кафява захар
75 г брашно
20 г смлени бадеми
25 г неподсладено какао
50 мл прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
1 яйце
75 г масло
75 г кафява захар
75 г брашно
20 г смлени бадеми
25 г неподсладено какао
50 мл прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
За белия слой разбиваме маслото, жълтъците и захарта. Добавяме брашното и омесваме плътно тесто. Увиваме в прозрачно фолио и оставяме 30 минути в хладилника.Разточваме тестото върху набрашнения плот и изрязва кръг с диаметър 24 см. Слагаме блата на дъното на намаслена форма със същият диаметър.
Нарязваме прасковите и ги слагаме върху тестото.
За какаовия слой разбъркваме маслото и захарта на крем, добавяме яйцето. Смесваме брашното, бадемите, бакпулверът и какаото и изсипваме към разбитото масло. Добавяме млякото и се разбъркваме добре.
Разпределяме върху прасковите, заглаждаме и печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 45 минути. На 30-тата минута покриваме с алуминиево фолио.
Сервираме охладен
Няма коментари:
Публикуване на коментар