вторник, 30 август 2016 г.

Виненки

Необходими продукти:

150мл бяло вино
125 г масло
125г олио
около 600 гр. брашно
100 г пудра захар

2 кутийки локум за пълнеж
пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с пудрата захар. Добавяме размекнатото масло и разбъркваме с брашното.
Прибавяме олиото и виното. Омесваме за кратко. Разделяме сместа на две и прибираме в хладилника за 30 мин. Разточваме на много тънка кора и нарязваме на правоъгълничета. Слагаме 1/4 локум в края на всяко и завиваме на руло. Подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 200 гр фурна за около 15 мин. Когато са готови, още докато са горещи овалваме в пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар