Необходими продукти:
150мл бяло вино125 г масло
125г олио
около 600 гр. брашно
100 г пудра захар
2 кутийки локум за пълнеж
пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с пудрата захар. Добавяме размекнатото масло и разбъркваме с брашното.Прибавяме олиото и виното. Омесваме за кратко. Разделяме сместа на две и прибираме в хладилника за 30 мин. Разточваме на много тънка кора и нарязваме на правоъгълничета. Слагаме 1/4 локум в края на всяко и завиваме на руло. Подреждаме в тава, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 200 гр фурна за около 15 мин. Когато са готови, още докато са горещи овалваме в пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар