неделя, 7 август 2016 г.

Енчиладас с пилешко

Необходими продукти:


650 гр пилешки гърди
8 бр. тортиля (палачинки от царевично брашно)
430 гр сос Фахита 
1 глава червен лук
350 гр боб "Кинди" консерва (черен боб)
100 г сирене чедър
100 г сирене моцарела
2 с.л. зехтин или олио за пържене
1 ч.л. подправка мексикански микс (или кимион, лют червен пипер, черен пипер, сол)



Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото на малки кубчета. 
Запържваме го заедно с лука в сгорещеното олио. 
Добавяме мексиканската подправка и 
задушаваме до готовност. 
Взимаме питка, покриваме добре със  соса, 
слагаме посредата от пилешкото, боб, 
моцарела и чедър. 
Завиваме тортилята и подреждаме в тавичка.
 Отгоре покриваме с останалия сос и поръсваме
 с моцарела. Запичаме за около 15-20 мининути





Няма коментари:

Публикуване на коментар