Необходими продукти:
400 гр телешко за готвене2 глави лук
2 моркова
1 голям картоф
1 буркан варен нахут (400 гр)
4 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
зехтин
сол, черен и червен пипер на вкус
чубрица
чубрица
Начин на приготвяне:
Измиваме месото и го нарязваме на малки хапки. Изпържваме го в зехтина на за около 10 минути. Прибавяме нарязаните лук и моркови. Похлупваме и задушаваме за около 20 минути. Добавяме сол, подправките и доматеното пюре. Разбъркваме добре и прибавяме нарязаните картофи. Намаляваме огъня, покриваме с вода и похлупваме.Когато картофите са почти сварени, изваждаме дафиновия лист и прибавяме нахута. Ако има нужда, доливаме още малко вода и варим 30-40 минути, като разбъркваме от време на време.
Няма коментари:
Публикуване на коментар