Необходими продукти(за 3 броя):
За блата:
125гр меко масло
110гр захар
170гр брашно
2 яйца
2 с.л. неподсладено какао
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. лют червен пипер
50 гр парченца шоколад
За крема:
60гр меко масло
170гр пудра захар
1 с.л. какао
3 с.л. ликьор "Бейлис" + 3с.л. за напояване на блата
За декорация:
шоколадова глазура
бял шоколад
Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки, без шоколадовите парченца и ги разбиваме за 2-3 минути с миксер до гладка смес. В нея объркваме шоколадовите парченца. Изсипваме сместа в тава (26х18) покрита с хартия за печене и печчем в предварително загрята фурна на 175 градуса са 20 минути. Изкарваме и оставяме да се охлади. След това изрязваме сърца (6 бр.) с помоща на шаблон.
За крема смесваме всички съставки, разбиваме и оставяме да се охлади.
Сглобяване: напояваме едното сърце с 1с.л. ликьор "Бейлис", слагаме от крема и върху него второто сърце. Измазваме отвън с крема и охлаждаме в хладилника. След това заливаме с глазурата и украсяваме с темпериран бял шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар