Необходими продукти:
400гр телешко шкембе300мл прясно мляко
30 гр краве масло
2 ч.л. червен пипер
1 с.л. брашно
1/2 ч.л. черен пипер
1 глава чесън
1 к.ч. оцет
Начин на приготвяне:
Сваряваме шкембето без сол, докато омекне. Изваждаме го и към 1 литър бульон добавяме горещото прясно мляко, 2 чаени лъжици сол и ½ чаена лъжица черен пипер. Свареното шкембе нарязваме на ситно. В тиган сгорещяваме кравето масло, добавяме червения пипер и брашното и ги запържваме за около минута, след което добавяме няколко лъжици от бульона и бъркаме докато се получи еднородна смес. Изсипваме запръжката в бульона, добавяме нарязаното шкембе и оставяме супата да поври няколко минути.Сервираме шкембе чорбата със счукания чесън, разбъркан с оцета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар