Необходими продукти:
350 мл зеленчуков бульон
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 с.л. олио
3 с.л. брашно
2 с.л. къри на прах
700 гр обезкостени пилешки гърди
1 ч.л. кориандър
2 с.л. стафиди
1/2 лимон
2 с,л, кисело мляко
2 с.л. сметана
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме и накълцваме лука и чесъна, и ги запържваме за 5 мин в сгорещеното олио, докато омекнат. Смесваме брашното и кърито, нарязваме пилешкото на хапки и ги овалваме добре в сместа. Изсипваме го в тигана и запържваме около 3 мин, като непрекъснато бъркаме. Добавяме кориандъра, стафидите и бульона. Оставяме да къкри 10-тина мин. на слаб огън. Когато пилешкото е готово, добавяме лимоновия сок, киселото мляко, сметаната, сол и черен пипер и разбъркваме. Оставяме на котлона няколко минути, като следим да не заври.
Няма коментари:
Публикуване на коментар