Необходими продукти:
1кг телешка кайма
1/3 чаша кетчуп
2 чаена лъжичка горчица
2 супени лъжици сос барбекю
4 пълнозърнести питки за Хамбургер
30гр масло
2 марули или зелени салати
1 чаша стъргано сирене Чедър
4 домата, нарязани на кубчета
8 кисели краставички, нарязани на кубчета
1 глава червен лук
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата в голям тиган на умерена температура.
След това я изваждаме от тигана и отцеждаме мазнината. Добавяме кетчупа,
горчицата и соса за барбекю и разбъркваме добре. Поддържаме каймата топла.
Нарязваме питките на кубчета. Разтапяме 1/4 от маслото в
отделен тиган на слаб огън, след което добавяме
кубчетата. Готвим крутоните в тиган на слаб огън за около 10 -12 минути,
добавяйки по малко масло на всеки няколко минути, докато свърши.
Накъсваме листата на салатата. Слагаме отгоре част от
каймата, а след това обилно поръсваме с настърган чедър. Добавяме нарязаните на
кубчета домати, кубчетата кисели краставички и червеня лук, нарязан на полумесеци.
След това поръсваме с топли крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар